Natuur in Andalusië

Rondom vakantiehuis El Sigiloso

Puur natuur

Waar 's nachts donker en stil ook echt donker en stil is

El Sigiloso bevindt zich midden in de adembenemend mooie natuur van Andalusië. Als je terugkomt van een bezoek aan de drukke Costa del Sol, aan Malaga of een andere stad, is de rust bij het landelijk gelegen vakantiehuis een verademing. Overal weer ruimte, adem de frisse lucht in en ervaar dat ´s nachts donker en stil ook echt donker en stil is. En op het terras: het geluid van de krekels, de haan en de ezel, uitzicht op de bomen, bloemen en vogels, de sterrenhemel.

Genieten van..

  • Paardrijden: bij verschillende maneges in Coin kunt je al dan niet in groepsverband paardrijden door het mooie landschap van Andalusie.
  • Walvissen en dolfijnen: vanuit Gibraltar en Algeciras kun je met een boot de zee op om walvissen en dolfijnen te zien - in bepaalde maanden kan het zelfs al vanaf Fuengirola aan de Costa del Sol.
  • Flora: Bezoek de fantastische botanische tuin vlakbij Malaga met planten, bomen en struiken uit de hele wereld: www.laconcepcion.malaga.eu
  • Fietsen: met de mountainbike over hobbelige zandweggetjes en langs de rivier. Fietsen zijn te huur in de omgeving van Coin.

Wandelen

Andalusië biedt niet alleen strand en zon maar heeft ook eindeloze mogelijkheden om te wandelen. Wandelen kun je in de eerste plaats direct vanuit het vakantiehuis: naar en langs de Rio Grande en door de heuvels achter de vakantiehuizen, over de zandweggetjes tussen de velden. Wandelen kan bij Refugio de Juanar (maar 20 km. rijden) in de Sierra de las Nieves (één van de grootste nationale parken van Andalusie). Er zijn uitgezette wandelingen door de bergen maar ook een wandeling die zelfs te maken is met een rolstoel (en dus ook met buggies) en uitkomt bij een Mirador met schitterend uitzicht op de Costa del Sol. Ook vanuit Yunqera kun je in dit nationaalpark terecht. Ook kun je wandelen bij het stuwmeer en de kloof van El Chorro, in het nationaalpark Montes de Malaga etc. Boekjes en kaarten voor uitgebreidere wandelingen zijn aanwezig.

Vogelaar

Het is hier in Andalusië een eldorado voor de vogelliefhebber. Vogels die gezien zijn in de maanden december en januari: kleine en grote zilverreiger, putter, hop, tjiftjaf, aalscholver, spaanse mus, grote gele kwikstaart, kleine zwartkop, staartmees, klucht raven, roodborsttapuit, rode patrijs, iberische zwarte roodstaart, kramsvogel, leeuweriken, sijsjes, keep, steenuil, veel roofvogels, zoals buizerds en valken, groene specht, zwartkopje... Als je bij El Chorro en El Torcal komt: hier komen vale gieren (arenden zijn er ook) en rotszwaluwen voor. In het natuur park bij Fuente de Piedra zijn flamingos te bewonderen. Ook zijn er heel veel vogels die je vanaf het terras naar Afrika ziet trekken, bijv. kraanvogels.

TOP
20% korting voor snelle beslissers!
Meer informatie