Overwinteren in Malaga

Een zeer geschikt klimaat om te overwinteren in Andalusië

Korting bij langer verblijf

Speciaal tarief voor overwinteraars in El Sigiloso

Vanwege het milde klimaat is de omgeving van Malaga bijzonder geschikt om te overwinteren. Omdat de nachten wel koud kunnen zijn, en de ochtend en de avond fris is er natuurlijk verwarming aanwezig. In elke vakantiewoning staat een gaskachel waarmee in korte tijd het hele huis verwarmt wordt en in twee van de appartementen is een houtkachel geplaatst, die voor een prettige droge warmte zorgt.

Overwinteren in Spanje

Klimaat in Andalusië

Strak blauwe luchten en krachtige zon

In dit deel van Zuid-Spanje heerst een gematigd middellandse zee klimaat. Meest opvallend in alle jaargetijden in Andalusië is de mooie blauwe lucht en de kracht van de zon.

Zomer

Warm en droog. De temperatuur is gemiddeld ruim 30 graden. Aan zee waait meestal een verkoelend windje - bij ons ook vaak aan het einde van de middag. Omdat de vakantiehuizen op het noorden gericht zijn, wordt het binnen niet te warm. Een airco is daarom ook niet nodig. Wel staat er een ventilator. Overal is op het terrein schaduw te vinden. ´s Nachts koelt het meestal lekker af.

Winter

Mild met onregelmatige neerslag. Het kan hard regenen maar vaak is het dan ook na een dag weer over en de lucht weer blauw. Door het licht en het feit dat we iets meer naar het westen zitten en dichter bij de evenaar , is de dag aanmerkelijk langer dan in Nederland. Zelfs in december of januari is het heerlijk om in de zon op het strand of terras te zitten.

Voor- en najaar

Lang en heerlijk. Begin februari : de bloei van de amandelbomen en de jonge lammetjes op de heuvels. September: de eerste regenbui en alles wordt weer groen.

Tarief voor overwinteraars

Afhankelijk van periode en vakanties

De tarieven voor overwinteren zijn aantrekkelijk, afhankelijk van de lengte van het verblijf en eventuele vakanties in die periode. Alle vakantiehuizen hebben WIFI, tegen kleine vergoeding, zodat je vanuit Spanje contact kunt houden met de bewoonde wereld. Ook is er in de vakantiewoning een TV met DVDspeler aanwezig en satelliet TV op aanvraag.

Langere periode in Zuid Spanje

Verblijf van meerdere weken of maanden in omgeving Malaga

Vaak gaat het bij overwinteren om senioren maar ook mensen met een (lichte) handicap ontvluchten vaak de koude winter elders. Hier in de omgeving van Malaga zijn de temperaturen een stuk aangenamer.

overwinteren in El Sigiloso in omgeving Malaga

Bij een langer verblijf is er ruim de tijd om kennis te maken met de natuur, steden en cultuur van Malaga en Andalusië. Informatie hierover staat in de andere delen van deze site. Hieronder staan een paar linkjes naar de juiste pagina's.

Ook is het heerlijk om gewoon te genieten van de rust op het terras. Wij wonen 100 meter van de vakantiehuizen vandaan, makkelijk omdat we zo altijd in de buurt zijn, voor practische hulp, een vraag, of zomaar even een kopje koffie en een praatje.

TOP
20% korting voor snelle beslissers!
Meer informatie