Vakantie met kinderen in Andalusië

Ruim zwembad naast het vakantiehuis

Kindvriendelijke omgeving

Omheind zwembad en leuk beekje vlakbij

Het vakantiehuis is bijzonder kindvriendelijk, het terrein biedt eindeloze mogelijkheden voor de kinderen, er kan en mag veel. Voor kleine kinderen kunnen wij in uw vakantiehuis een (houten) kinderbed en kinderstoel bijplaatsen. Ook is op verzoek een box voor de baby beschikbaar - in de zomer kan deze gewoon buiten staan. Iets oudere kinderen kunnen in het vakantiehuis gebruik maken van allerlei speelgoed, ook zijn er dvd´s voor jong en oud.

Vakantie in Malaga met kinderen

Kinderen en El Sigiloso

Bijzonder kindvriendelijk

Genoeg te doen voor zowel grote als kleinere kinderen

vakantie in Malaga in huis met zwembad

Zwembad

In het zwembad hebben we lampen - in de zomer erg leuk om savonds laat te zwemmen. Af en toe houden we een zwemfeest met waterballonnen of wordt het romantisch met kaarsen op de rand. Ook bij het zwembad is speelgoed: opblaasbanden, matrasjes, opduikattributen etc. Op verzoek plaatsen we voor de kleine kinderen een opblaasbad naast het zwembad en/of bij het appartement.

kindvriendelijke vakantiewoning in malaga

Kleine kinderen

In het voor- en najaar zijn er vaak jongere kinderen, van baby tot kleuter. De temperatuur en de zon zijn voor hen dan ideaal. Buiten zullen de kinderen zich niet vervelen: er staan grote blokken, een traptractor, loopauto. Ook is er een zandbak en een kleine glijbaan. Het zwembad dat naast de vakantiehuizen ligt, is omheind - ook kleine kinderen kunnen dus veilig rondlopen.

vakantie in Malaga met grotere kinderen

Grotere kinderen

In de schoolvakanties is El Sigiloso erg populair bij families met kinderen, voldoende speelkameraadjes zodat er alle tijd is om te relaxen en te genieten van de schoonheid van Andalusië. De kinderen spelen in het zwembad of buiten: verstoppertje, op avontuur door de heuvels, in het beekje of in onze boomhut. Ook komen er vaak kinderen bij ons in huis spelen.

Rivier Rio Grande

Kleine wandeling vanaf het vakantiehuis

Vanuit het vakantiehuis wandel je zo met de kinderen naar het vlakbijgelegen beekje, de arroyo, leuk om dammetjes te maken en in het voorjaar kikkervisjes te vangen. In de zomer kun je daarvoor naar de Rio Grande lopen, een prettige korte wandeling. Zoals al gezegd is ook een kind met een handicap welkom. In het aangepaste vakantiehuis kunnen ze zelfs slapen in een stapelbed - de afmetingen van de slaapkamer zijn zo dat een rolstoel er makkelijk kan bewegen. Een broertje of zusje kan bovenin slapen en is zo lekker in de buurt.

Wil je eens zonder de kinderen op stap? Een Nederlandse betrouwbare oppas is zo geregeld. Kortom: een kindvriendelijk verblijf.

Tips en activiteiten in Malaga voor kinderen

Leuk voor kinderen (en hun ouders)

Kinderen in Spanje, en vooral in Andalusie, zijn meer dan in Nederland overal welkom. Ook in bars en (duurdere) restaurants is men kindvriendelijk, er wordt niet raar opgekeken als je met de hele familie binnenstapt. In het vakantiehuis ligt een map met folders met nog meer ideeën.

Een enorm pretpark met attracties voor elke leeftijd: draaimolens en treintjes voor de kleinsten tot een enorm reuzenrad, je laten vallen van grote hoogte en karten voor de groteren (in Benalmadena 35 km.).

Een mooie overzichtelijke dierentuin met gorillas, krokodillen en natuurlijk een speeltuintje (Fuengirola 35 km.)

Gibraltar

Een bezoek aan gibraltar: geen Spanje, geen Andalusie maar echte Engelse pubs, winkels en zelfs bobbies, ga met de kabelbaan de rots op, ontmoet de aapjes en geniet van het fantastische uitzicht op de tankers en marokko (1,5 uur + tijd voor de grensovergang - vergeet je paspoort niet)

Costa del Sol

Relaxen op één van de zandstranden van Andalusië aan de Costa del Sol: altijd goed en nooit echt druk.

Als de kinderen van water houden is dit een must, een waterpretpark met glijbanen en zwembaden in alle soorten en maten (Torremolinos, 35 km.) voor echt alle leeftijden.

Malaga

Een mooie stad en erg onderschat; leuk voor volwassenen en kinderen: een mooi kasteel met tuinen - je kan van beneden in de stad helemaal naar boven lopen/ klimmen, uitzicht op de haven met cruiseschepen, een park met speeltoestellen en bomen en planten uit de hele wereld, autovrije binnenstad met pleinen en (te verwachten in een stad in Andalusie) tapasbarretjes, leuke musea (Picasso, CAC = modern, muziekmuseum met activiteiten ook voor kinderen) (30 km)

El Chorro

Meer in het binnenland ligt El Chorro: door dennenbossen omgeven, 3 heldere stuwmeren waarin je mag zwemmen en varen, picknicken, de beroemde kloof ´el camino del Rey´, opgravingen, mooi wandelgebied (1 uur vanaf El Sigiloso)

El Torcal

Ongeveer 25 km. boven Malaga ligt El Torcal: een deel van Andalusie dat minder bekend is, bijzonder landschap met enorme geërodeerde rotsformaties - ook voor de kinderen leuke uitgezette wandelingen (2 uur).
Ronda: alhoewel het een snelgroeiende stad is heeft vooral de oude binnenstad nog veel charme, sta op de brug over de wereldberoemde kloof ´El Tajo´ en bezoek de stierenarena (1,5 uur)

TOP
20% korting voor snelle beslissers!
Meer informatie